Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poskytované sociálne služby

Seniorcentrum Staré Mesto poskytuje pobytové sociálne služby v nasledovných zariadeniach:

  • Zariadenie pre seniorov na Podjavorinskej ul. č. 6  (s kapacitou 57 miest)
  • Zariadenie opatrovateľskej služby na Palárikovej ul. č. 24  (s kapacitou 42 miest)

Terénnou formou (priamo v domácnostiach) poskytujeme domácu opatrovateľskú službu. Kontaktnú kanceláriu nájdete na:

  • Obchodnej ul č.  52

Na získanie základných informácií (voľné miesta, výška úhrady, postup pri vybavovaní posudku a rozhodnutia o odkázanosti na sociálnu službu, prílohy potrebné k podaniu žiadosti o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby a pod.) postačí telefonický rozhovor so sociálnym pracovníkom.

Pri riešení situácie občana preferujeme osobný kontakt, pretože každý prípad je individuálny. Rozhovor je veľmi dôležitý z hľadiska vhodného umiestnenia klientov do našich zariadení. V prípade záujmu je potrebné prísť v stránkových hodinách alebo kontaktovať sociálneho pracovníka a dohodnúť si s ním konzultáciu. Sociálny pracovník poskytne všetky potrebné informácie ohľadom umiestnenia a po rozhovore spolu hľadáte možnosť, ktorá by vyriešila vašu situáciu čo najskôr a najvhodnejším spôsobom. Pri osobnom stretnutí si môžete zariadenie pozrieť, prípadne dohodnúť termín nástupu, podmienky a následne na to uzatvoriť zmluvu.

Pred podaním žiadosti o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby je potrebné ísť na príslušný úrad v mieste trvalého bydliska a požiadať si o posúdenie odkázanosti na sociálnu službu. Následne na to bude vydaný posudok a rozhodnutie o odkázanosti na sociálnu službu, doklady nevyhnutné pre uzatvorenie zmluvy o poskytovaní sociálnej služby.

K uzatvoreniu zmluvy o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby je potrebné doložiť:

Ak žiadateľ nie je vzhľadom na svoj zdravotný stav schopný sám podať žiadosť o posúdenie odkázanosti na sociálnu službu, podať žiadosť o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby, uzatvoriť zmluvu o poskytovaní sociálnej služby, môže v jeho mene na základe potvrdenia ošetrujúceho lekára o zdravotnom stave žiadateľa podať aj iná fyzická osoba.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Žiadosť o poskytovanie ss v zariadení pre seniorov Veľkosť: 212.6 kB Formát: pdf Dátum: 4.4.2023
Žiadosť o poskytovanie domácej opatrovateľskej služby Veľkosť: 205.7 kB Formát: pdf Dátum: 4.4.2023
Žiadosť o poskytovanie ss v zariadení opatrovateľskej služby Veľkosť: 237 kB Formát: pdf Dátum: 4.4.2023
Informovanie o ochrane osobných údajov Veľkosť: 117 kB Formát: pdf Dátum: 4.4.2023
VYHLÁSENIE o majetku fyzickej osoby na účely platenia úhrady za sociálnu službu Veľkosť: 97.7 kB Formát: pdf Dátum: 12.1.2024